Időpont

Pendriveok

A pendrive, más néven USB flash drive vagy USB stick, egy kis, hordozható adattároló eszköz, amely USB (Universal Serial Bus) porton keresztül csatlakoztatható számítógépekhez és más USB-támogató eszközökhöz. A pendrive-ok a digitális adatok tárolására és hordozható formában való szállítására szolgálnak.

A pendrive-ok a következőképpen működnek:

Flash memória: A pendrive-okban flash memóriachipek találhatók, amelyek nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, és lehetővé teszik az adatok gyors írását és olvasását.

USB csatlakozó: A pendrive-ok egy USB csatlakozóval rendelkeznek, amelyet számítógép vagy más eszköz USB portjába lehet dugni.

Tárolókapacitás: A pendrive-ok különböző tárolókapacitásokkal rendelkeznek, általában néhány gigabájttól egészen több terabájtig terjedően.

Hordozhatóság: A pendrive-ok kis méretűek, könnyűek és hordozhatóak, így könnyen elhelyezhetők a zsebben, táskában vagy kulcstartón.

A pendrive-ok széles körben használhatók adataink másolására, átvitelére és tárolására. Gyakran alkalmazzák például fájlok, dokumentumok, képek, videók vagy más típusú adatok tárolására és átvitelére. A számítógépek általában automatikusan felismerik a pendrive-okat, és azok használata rendkívül egyszerű: csak dugd be a USB portba, és azonnal elérheted az adatokat.

Mind a(z) 6 találat megjelenítve